III. Türkçe Öğretmenliği Bölümleri Çalıştayı

III. Türkçe Öğretmenliği Bölümleri Çalıştayı
12.06.2015
855
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Türkçe Öğretmenliği Bölümleri Çalıştayı’ sona erdi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü tarafından başlatılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Türkçe Öğretmenliği Bölümleri Çalıştayı’ 11 Haziran Perşembe günü SAÜ Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İki yılda bir yapılan Çalıştay’ın ilkinde “Türkçe Öğretmenliği Lisans Programları” ikincisinde “Türkçe Öğretmenliği Lisanüstü Programları” temaları etraflıca incelenirken bu yılki çalıştayda ise “Türkçe Öğretmeni Yeterliliği” konusu masaya yatırıldı. Türk Dil Kurumu’nun desteğiyle gerçekleştirilen Çalıştay’a Türkiye’deki üniversitelerin Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden “Öğretmen Yeterliliği” konusunda çalışmaları bulunan 16 öğretim üyesi konuşmacı olarak davet edildi. Ayrıca Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve davet edilen Türkçe öğretmenleri de Çalıştay’a dinleyici olarak katıldı. Türkçe öğretmeninde olması gereken yeterlilikler ve Türkçe öğretmeni yetiştirilirken dikkat edilmesi gereken hususlar konuşmacılar ve katılımcılar tarafından etraflıca irdelendi.

Çalıştay’ın sonunda SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç’e, Sakarya Üniversitesi’nden mezun olmuş Türkçe Öğretmenleri adına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

12/06/2015 – YC


855 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.