IETC Yoğun Katılımla Tamamlandı

06.09.2014

Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı IETC (International Educational Technology Conference) Amerika’nın Chicago kentinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

14. Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı ABD’nin Chicago kentinde yapıldı. Sakarya Üniversitesi, AECT (Association for Educational Communications and Technology) ve TOJET (Turkish Online Journal of Educational Technology) işbirliği ile 3-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılan konferansa ilgi büyük oldu. Konferansın açılışında konuşan Genel Koordinatör Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman katılımcalara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Konferansın ilk gününde YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay çağrılı konuşmacılar Georgia State Üniversitesi’nden ve aynı zamanda AECT başkanı Prof. Dr. Steve Harmon, AECT Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. J. Ana Donaldson, North Texas Üniversitesi’nden Prof. Dr. J. Michael Spector, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Ohio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Theresa J. Franklin, Malezya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Saedah Siraj, Wyoming Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kay A. Persichitte, Northern Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sharon Smaldino çeşitli konularda sunum gerçekleştirdiler. 5 salonda gerçekleşen ve 390 bildirinin sunulduğu konferansta ayrıca Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Buket Akkoyunlu ve Governors State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Colleen Sexton workshop gerçekleştirdi. Konferansta çağrılı konuşmacılara ve katkı sağlayanlara birer plaket verildi.

Dünya’nın 55 ülkesinden 390 katılımcının yer aldığı 14. Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı’nın 15. si ise Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Governors State University, AECT ve TOJET işbirliğinde 27-29 Mayıs 2015’te İstanbul’da İstanbul Üniversitesi’nde yapılacak.

06/09/2014 SCA