İçerdeki 28 Şubat

İçerdeki 28 Şubat
28.02.2018
700
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İçerdeki 28 Şubat’ isimli bir konferans düzenlendi.

26 Şubat Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Sakarya Üniversitesi Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘İçerdeki 28 Şubat’ isimli konferansa, yönetmen Kevser Çakır Demir konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılışında, 28 Şubat ile ilgili olan ‘Derdest’ isimli bir belgesel gösterildi. 28 Şubat’ın yaşayanların dramlarından çok etkilendiği belirterek bu belgeseli çektiğini ifade eden Kevser Çakır Demir, “Ben doğrudan 28 Şubat’ı yaşamadım ancak çevremdeki kişiler çok etkilendi. Sonralarında ise lise ve üniversite yıllarında etkilerini yaşamaya başladık. Üniversitede başörtüsü yasağı olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadık” dedi.

28 Şubat’ın gelişiminden söz eden Demir, “28 Şubat Darbesi’nin hazırlık süreci 90’lı yılların başından itibaren başlamıştı. 28 Şubat Darbesi’ni hazırlayanlar, yükselen İslami kimliği bastırmak için bir tavır takındılar. Müslümanların silahlandığı hakkında çeşitli bilgiler yayılıyor. Müslümanların devleti yıkmak için bir tavır aldıkları gibi çeşitli spekülasyonlar yayıyorlar. Tefsir dersleri için bir araya gelenlere örgüt yaftası vuruluyordu” ifadelerini kullandı.

Kevser Çakır Demir, belgeselde yer alan 28 Şubat mağdurlarının yaşadığı sıkıntılar konusunda SAÜ’lü öğrencilere bilgiler verdi.

28.02.2018 – YC


700 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.