İbn Sina Epistemolojisi Anlatıldı

12.05.2023

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Vanderbilt Üniversitesinde eğitim ve çalışmalarını sürdüren Dr. İsmail Kurun, “İslam Felsefe Tarihinin Eleştirel Yeniden İnşası: İbn Sina Epistemolojisi Örneği” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Program Sakarya Üniversitesinden akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Sunumuna eleştirel inşa etkinliğinin anlam ve önemine dikkat çekerek başlayan Dr. Kurun, İbn Sînâ epistemolojisini, çağdaş epistemoloji ile diyaloğa sokma imkânı üzerinde durdu. Akabinde İbn Sînâ’nın çağdaş deneyimci yaklaşım ile irtibatını sorgulayarak devam etti. Nihayetinde İbn Sînâ’nın çağdaş epistemolojinin deneyimci yaklaşımıyla örtüşmeyecek derecede akılcı olduğunu ifade ederek sunumunu bitirdi.