Hürriyet Kampüs (06.11.2012) : Dünya Pazarında

06.11.2012

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin Çevre ve Enerji dersinden etkilenerek kurdukları Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu alternatif kaynaklarla çalışan çok sayıda araç üretti. Son yaptıkları hidrojen enerjisiyle çalışan arabanın motorunu da kendileri üreten öğrenciler, dünya pazarına sunacakları ürünler üzerinde çalışıyorlar. Yakında gündelik yaşamda Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda da temsil eden SAİTEM, kendi ürettiği malzemelerle alternatif enerjilerle çalışan araçlar üretiyor. Tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan SAİTEM ekibi, 9 yılda 1 güneş teknesi, 6 güneş arabası, 3 hidrojen arabası ve 1 elektrikli araba üretmeyi başardı. Üret tikleri araçların önümüzdeki yıllarda insanlar tarafından gündelik yaşamda kullanılabileceğini söyleyen SAİTEM Başkanı Volkan Çetin: ” En büyük hedefimiz, dünyanın en iyi güneş arabasını yapmak ” dedi.

Hürriyet Kampüs Eki – 06 Kasım 2012