Hukuk Fakültesi Eğitime Başladı

Hukuk Fakültesi Eğitime Başladı
20.09.2012
649
A+
A-

Bu yıl ilk kez öğrenci alan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi 100 öğrenci ile eğitime başladı.

15 Kasım 2010 tarih ve 27760 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2010/1074 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2012/2013 Eğitim-Öğretim yılında 100 öğrenci ile eğitim hayatına başladı.  Sakarya Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’nden sonra en yüksek puanla öğrenci alan Fakülte, devlet üniversiteleri arasında Bologna Süreci’nin uygulandığı ilk hukuk fakültesi olma özelliği taşıyor.

Eğitim Başladı

Çekirdek öğretim üyesi kadrosunun hazır olduğunu belirten SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, “İdare Hukuku, Hukuk Tarihi, Ticaret Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Medeni Hukuk, Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku anabilim dallarında, toplam 6 anabilim dalında 2 profesör, 4 yardımcı doçent olmak üzere 6 öğretim üyemiz var. 9 adet de araştırma görevlisi aldık. Çevremizde Yalova, Bursa, Kocaeli ve Marmara gibi hukuk fakülteleri var. Buralardan da ihtiyacımız olan öğretim üyelerini misafir ederek ihtiyaçlarımızı karşılayacağız” diye konuştu.

Yabancı Dil Bilmek Gerekecek

Çağdaş hukuk anlayışında sadece yazılı hukuku bilmenin yeterli olmadığını dile getiren Prof. Dr. Kalabalık, “Günümüzde kanunları bilmek yeterli değil. Aynı zamanda bilişim sistemlerine hakim olmak gerekiyor. Yabancı dil bilmek gerekiyor. Biz öğrencilerimize bilgisayar, yabancı dil ağırlıklı eğitim vermeyi düşünüyoruz. Çünkü ülkemiz Avrupa Birliği’ne girecek. Bu nedenle yabancı dil bilen hukukçuya ihtiyaç doğacak” diye konuştu.

“Alanında yetkin ve dünyadaki değişime açık bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuşan Prof. Dr. Kalabalık, “Zaten devlet üniversiteleri arasında Bologna sürecini uygulayan ilk Hukuk Fakültesiyiz. Derslerimizi bu sürece uygun şekilde hazırladık” dedi.

Yüksek Lisans ve Doktora

Adalet Meslek Yüksekokulu açma düşüncesinde olduklarını belirten Kalabalık, “Şuan ki kadromuzla Adalet Meslek Yüksekokulu eğitimi verebilecek güçteyiz. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora programları açmayı düşünüyoruz. Tezli ve tezsiz yüksek lisans eğitimi vereceğiz” şeklinde konuştu.

Kentin Sorunları Ele Alınacak

Hukuk Fakültesi bünyesinde her ay düzenli olarak konferansların düzenleneceği bilgisini veren Prof. Dr. Halil Kalabalık,  “Güncel olaylara göre, gündeme göre her ay bir konu-uzman belirleyip, her ay düzenli olarak konferans düzenleyeceğiz. Bu toplantılar halkımıza açık olacak. Şehirle içi içe olacağız. Bu konferanslar hem bilgilendirici hem de sorunların tartışıldığı bir zemin olacak” dedi.

20/09/2012 – YC


649 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.