Herkes İçin Sanat Akademisi

Herkes İçin Sanat Akademisi
01.11.2017
1.354
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarları tarafından “Herkes İçin Sanat Akademisi Sakarya” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarları tarafından ortaklaşa düzenlenen “Herkes İçin Sanat Akademisi Sakarya” isimli etkinlik, 30 Ekim Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte, SAÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Yrd. Doç. Kerem Cenk Yılmaz, Öğr. Gör. Kazım Gürkan, Öğr. Gör. Erhan Bayram, Arş. Gör. Hacı Bekir Kurşunet,  İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Prof. Serpil Murtezaoğlu, Prof. Cihangir Terzi, Öğr. Gör. Kadir Verim, Öğr. Gör. Cem Ekmen ve öğrenciler yer aldı.

Bize kimliğimizi veren kültürün parçası geleneksel sanatlardır

“Herkes İçin Sanat Akademisi” projesi hakkında katılımcılara bilgiler veren İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Prof. Serpil Murtezaoğlu, “7 den 70’e tüm toplumsal kesimlere sanatı ulaştırmak için başlattığımız bir proje. Sanat bizim için önemli çünkü sanatı bir tek insan yapabiliyor. Bu bizi diğer canlılardan ayıran yegâne katma değerimiz. Bizi biz yapan, bize kimliğimizi veren kültürümüzün en önemli parçası geleneksel sanatlardır. Diğer sanatlara medya aracılığı ile çokça vakıf olabiliyoruz ama geleneksel sanatlar biraz daha gölgede kalıyor. Bu yüzden geleneksel sanatları tercih ediyoruz” dedi.

Program, katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.

30/10/2017 – MEÖ

 
1.354 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.