Her Şey Öğrencilerimiz İçin

Her Şey Öğrencilerimiz İçin
24.12.2014
1.314
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İdari Personel Toplantısı, 24 Aralık Çarşamba günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve SAÜ’de görev yapan idari personeller katıldı.

Üniversite’de twitter üzerinden öğrencilerle direkt olarak iletişim mekanizması kurulduğunu belirten Rektör Elmas, “Twitter sayesinde öğrenciyle etkileşimimiz çok artmış oldu. Dolayısıyla öğrencilerimizin taleplerini de fazlaca görür olduk. Öğrenciler bizim varoluş nedenimiz. Bizim öğrenci sayımız çok fazla ama yine de öğrencilerimizin talepleri ile ilgilenmeli, öğrencilerimize karşı sabırlı olmalı, öğrencilerimizi daha fazla dinlemeli ve onlara yol göstermeliyiz. Bu bizim en kritik eşiğimiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Öğrencilere daha fazla hoşgörü gösterilmesi konusunda tavsiyede bulunan Rektör Elmas, “Öğrencilerle bir iş yapacaksak, onlara güler yüz göstermek, onları anlamak, onlarla aynı dili konuşmak zorundayız. Biz onları anlayamazsak başarılı olamayız. Öğrencilere davranışlarımıza biraz daha güler yüzlü, biraz daha tahammüllü, biraz daha hoşgörülü ve yol gösterici olalım. Buradan doğacak olan sinerji hepimizi daha ileri taşıyacaktır” dedi.

Çalışmalarımız Öğrenciler İçin

Üniversitenin ortaya koyduğu başarılı çalışmalardan ötürü çeşitli ödüller alındığını belirten Rektör Elmas, “Üniversitemiz herkesin bildiği gibi yükseköğretim alanında çok önemli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların ana ekseninde öğrencilerimiz var. Eğitim-öğretimle ilgili iki kere ödül aldık. Bunların hepsini öğrencilerimizin iyi eğitim almalarını, araştırmalarını desteklemek için yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başarı İçin İdari Destek Çok Önemli

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konuşmasının devamında üniversitelerin eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve çalışmalarındaki hedeflerine ulaşmalarında idari personelin desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu gelişmelere göre, idari personelin pozisyonlarında da değişiklik yapıldığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas konuşmasının ardından, idari personelin dilek ve önerilerini dinledi.

24.12.2014 – YC
1.314 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.