Hendek Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Heyecanı

Hendek Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Heyecanı
30.06.2016
1.007
A+
A-

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sonunda Sakarya Üniversitesi Hendek Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 320 öğrenci diplomalarını aldı.

Hendek MYO bahçesinde yapılan törene Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, 2. OSB ile ilçede bulunan işadamları ve öğrenci aileleri katıldı. Yaşanan terör olaylarının acısı nedeniyle buruk bir şekilde geçen törene katılanların, manevi duyguları nedeniyle sevinçlerini ölçülü bir şekilde yaşamaya çalıştıkları gözlerden kaçmadı.

Konuşmasına yaşanan terör olayları nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirterek ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifa dileyerek başlayan Hendek MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren, Meslek Yüksekokulunda eğitime yönelik faaliyetler ile tüm sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin 2 bin 800 öğrenci, 40 akademik ve 9 idari personelle gerçekleştirildiğini ifade etti. Eren, mezuniyet töreni vesilesi ile bir kez daha bir araya gelmiş olan personelini konukların huzurunda takdir etti.

Mesleki eğitimi uygulamalı bir şekilde vermeyi sağlayan ve ülkemizde 2012 yılından itibaren sadece SAÜ’de uygulanan 3+1 Eğitim Modelinin meyvelerini toplamaya başladıklarını kaydeden Eren, işbirliği yapılan işletmelere bu yıl gönderilen 369 öğrencinin işyeri eğitimini başarı ile tamamladıklarını, işletmelerden öğrencilere dair övgülü dönüşler almanın haklı sevincini yaşadıklarını söyledi. Tüm mezunları kutlayan Eren, mezunların bundan sonraki yaşamlarında, gerek mesleki gerekse insanı davranışları ile SAÜ’yü en iyi şekilde temsil etme sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini ifade etti. Eren, mezunların mesleki başarılarının Hendek MYO’yu onurlandıracağını da söyledi.

2015 yazında Rektörlük, Büyükşehir Belediyesi, Hendek Belediyesi, 2. OSB ve Hendekli işadamlarının destekleriyle yürütülüp tamamlanan Hendek MYO tadilat çalışmalarına katkı sağlayan kişi ve kurumlara bir kez daha teşekkür eden Yrd. Doç Dr. Beytullah Eren, konuşmasına törene katılanların yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramlarını kutlayarak son verdi.

Törende 2015-2016 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında bölümlerinde onur ve yüksek onur belgesi alan öğrencilere belgeleri verildikten sonra bölümlerinde birinci olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Elektronik Teknolojisi Bölümü öğrencisi Mert Demirel, yüksekokul birincisi olurken 3,97 not ortalaması ile aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları birincisi oldu. Demirel’e hediyelerini takdim eden Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren, öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını dilediler. Tören toplu kep atımının ardından sona erdi.

01-07-2016 / HMYO
1.007 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.