HEI-ON Projesi’nin Kapanış Konferansı Belçika’da Gerçekleştirildi

HEI-ON Projesi’nin Kapanış Konferansı Belçika’da Gerçekleştirildi
11.11.2013
615
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin de ortak olarak yer aldığı HEI-ON Projesi’nin kapanış konferansı Belçika’nın Leuven şehrinde gerçekleştirildi.

Şubat 2013 dönemi’nde Avrupa Birliği komisyonuna Erasmus Programı kapsamında Erasmus Destek Faaliyetleri (Erasmus Accompanying Measures) fonu altında Portekiz`den Aveiro Üniversitesitarafından sunulan ve Avrupa’daki yüksek öğrenim kurumlarının AKTS Etiketi (ECTS Label) alabilmelerini kolaylaştıracak olan “online” bir araç geliştirme hedefiyle ortaya çıkan HEI-ON (Higher Education Institutions Online for ECTS) projesi tamamladı.

Türkiye, Portekiz, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve İtalya’dan , Sakarya Üniversitesi, Aveiro Üniversitesi, KHLeuven, Masaryk Üniversitesi, Lodz Teknoloji Üniversitesi, Lumsa Üniversitesi, Ghent Üniversitesi ortaklaşa çalışmasıyla tamamlanan, HEI-ON projesinin sonuçlarının yorumlandığı kapanış toplantısı 28 Ekim 2013 tarihinde Belçika’nın Gent şehrinde gerçekleştirildi. Projenin sonuçlarının açıklandığı kapanış konferansı ise 29-30 Ekim 2013 tarihleri arasında Belçika’nın Leuven şehrinde gerçekleştirildi. Proje kapanış toplantısı ve konferansına Sakarya Üniversitesi adına Doç. Dr. Ali Osman Kurt, Yrd. Doç. Dr. Nesrin Kenar, Öğr. Gör. Özkan Canay ve Uzm. Dr. Engin Can katıldı.

AB Komisyonunun Erasmus birimi başkanı Adam Tyson’un da davetli konuşmacı olarak yer aldığı proje kapanış konferansında Yrd. Doç. Dr. Nesrin Kenar da “How Learning Agreements are handled at present” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca toplantı ve konferans sonrası Sakarya Üniversitesi ile katılımcı çok sayıda üniversite arasında 2014 yılından itibaren başlayacak olan Erasmus+ kapsamında ikili işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

11/11/2013 – YC
615 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.