Harika Kariyer

Harika Kariyer
16.03.2017
658
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından “Harika Kariyer” adlı bir panel düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkez’inde gerçekleşen panele Türkiye Uğur Böcekleri Derneği’nden gönüllü eğitmenler Derya Coruk ve Kemal Güner konuşmacı olarak katıldı.

Panelde “Kendi Hayatınızın Lideri Olun” başlıklı bir sunum yapan Derya Coruk, hoşgörülü olmanın ve yurt sevgisinin kişiyi her zaman bir adım öne çıkaracağını söyledi. Coruk, “İyi bir yaşam için temel değerlerimizi öğrenmeliyiz. Çünkü temel değerlerimiz aynı zamanda bizi biz yapan değerlerdir” dedi. Kişinin farklı ve çok yönlü düşünmeyi de bilmesi gerektiğine dikkat çeken Coruk, şöyle devam etti: “Kendimizi -ben bunu biliyorum- diye hiçbir zaman sınırlamamamız gerekir. Öğrenmenin sonu yoktur. Elbette eksik kaldığımız, bilmediğimiz şeyler vardır. Hep onları tamamlamak için uğraşalım, hevesle araştıralım. Aksi takdirde ben bunu biliyorum havasına girersek, hep ileriye değil geriye gideriz. Mutlu olduğumuz, sevdiğimiz alanları bulalım ve sadece bu yönde ilerleyelim. Hep ‘bunu nasıl geliştiririm’, ‘nasıl daha başarılı olurum’ fikrinin peşinden gidelim. En önemlisi üretelim. Böylelikle kendi hayatımızın lideri olabiliriz. Bir diğer husus ise insanlara güvenmek. Çalıştığımız insanlar olsun, çevrenizde ki insanlar olsun mutlaka güvenin.”

Tabularımızı yıkmalıyız

Kemal Güner de panelde “Sınırları Aşmak” başlıklı bir konuşma yaptı. Güner, şunları söyledi: “Hayatta yapamam, olmaz diye sınırlarımız olmamalı. Ne istiyorsak, ne hayal ediyorsak, her şeyi yapmaya imkânımız var. Tabularımızı yıkmamız gerekiyor. Kendimden örnek vereceğim. Aslında iktisat mezunuyum. Yani şuan yaptığım iş olan pazarlamayla alakasız bir bölüm. Ben iktisattan mezun olduktan sonra yaptığım işten mutlu olmadığımı anladım. Pazarlama yaparken daha mutlu olduğumu fark ettim. Siz de aynı şekilde ne yapmaktan mutluysanız, ilk önce bunu düşünün, bulun ve uygulayın.”

Program sonunda ise katılımcılara plaket takdim edildi.

16-03-2017 / Cansu Evcim
658 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.