Sisli

Günlük Evrensel (25.10.2012) : Çocuklar Maytaplardan Uzak Tutulmalı

25.10.2012

Bayramlarda çocukların bakkallardan alarak kullandığı maytap ve çatapat türü maddeler ciddi yaralanmalara ve ölümlere sebep olabilir. Uzmanlar, çocukların bu maddelerden uzak tutulması gerektiğini belirtiyor. Sakarya Üniversitesi Plastik Cerrahisi Uzmanı Sabri Aka, maytap türü tehlikeli patlayıcıların körlüğe ve doku kayıplarına neden olabileceğini söyledi. İnönü Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abuzer Dirican da çatapatın karaciğerde çok ciddi toksit etkiler oluşturacağını anlattı.

Günlük Evrensel Gazetesi – 25 Ekim 2012