Günlük Evrensel (04.12.2012) : Sadece Yüzde 1’i İş Bulabiliyor!

04.12.2012

Dünya engelliler günü nedeniyle Türkiye’nin birçok kentinde engelli yurttaşlar eylem yaptı. Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya Şubesi ve Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyal Hizmet Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen yürüyüşte engelliler, “Engelsiz iş yeri istiyoruz”, “En büyük engel engellemektir” dedi. Kitle adına basma açıklama yapan Ecem Er Aslan, yürüyüş boyunca da bir çok engelle karşılaştıklarını ifade ederek, “Engelli rampalarına konan engeller, tekerlekli sandalye ile çıkılması imkansız dik rampalar gördük. Şehirde engelliler için bir tuvalet bile yok” dedi.

Günlük Evrensel Gazetesi – 04 Aralık 2012