Günboyu (28.07.2013): AB’den Türkiye’ye 51 Milyon Avro Kaynak

28.07.2013

Bakan Bağış, Erasmus programına sadece İstanbul’dan gönderilen öğrenci ve personel sayısının 6 bin olduğunu, Ankara’dan ise 3 bin kişinin bu programa katıldığı bilgisini paylaştı. İzmir’den katılımın da 1700 u bulduğu bilgisini veren Bağış, Türkiye’nin birçok faklı şehirlerinden binlerce gencin program sayesinde Avrupa’ya giderek kişisel gelişimlerinden Türkiye-AB sürecine varıncaya kadar birçok alanda önemli kazanımlar elde edeceğini dile getirdi. 2013-14 akademik yılında programa en fazla öğrencinin Sakarya Üniversitesi‘nden katıldığını anlatan Bağış, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin aralarında bulunduğu yeni kurulan 10 üniversitenin programdan 635 bin avro kaynak ayrıldığını kaydetti.

Günboyu Gazetesi – 28.07.2013