Günboyu (25.01.2013): Yüksek Ateşte Antibiyotik Kullanılmamalı

25.01.2013

Yüksek ateşte antibiyotik kullanılmamalı?

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof Dr. Oğuz Karabay, kolayca tedavi edilebilen hastalıkların antibiyotikler nedeniyle direnç kazanarak tedavi edilemez duruma geldiğini belirtti,’Ateşliyken kullanılan antibiyotikler, ilacın yan etkilerini tetikliyor ” dedi.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ (SAÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıktan ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Türkiye’nin antibiyotiklerin en fazla kullanıldığı ülkelerden olduğunu belirterek, 2004’teki araştırmalarda Türkiye’de kullanılan her 100 ilaçtan 18’ini antibiyotiklerin oluşturduğunu söyledi. Bilinçsiz şekilde antibiyotik kullanan Türklerin birçok hastalığa maruz kaldığına dikkati çeken Karabay, ” Eskiden çok kolay şekilde tedavi edilebilen hastalıklar, antibiyotikler nedeniyle direnç kazanarak tedavi edilemez duruma geliyor. Artık mikroplar, dirençli hale geldi ve tedavi etmekte zorlanıyoruz ” diye konuştu.
Günboyu – 25.01.2013