Günboyu (07.12.2012): Sakarya Üniversitesi Faaliyetlerini Sorguluyor

07.12.2012

Sakarya Üniversitesi eğitim ve öğretim konusundaki faaliyetlerini sorguluyor. AÜ’de toplam kalite politikası doğrultusunda eğitim kalitesini geliştirmeye dönük iç değerlendirme süreci ile ilgili toplantı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman ve yurt dışından öğretim üyelerinin katılımıyla başlayan toplantıda eğitim öğretim faaliyetlerinin sürekli iyileştirilmesi amacıyla alman kararların sonuçlan gözden geçirildi. 5-7 Aralık tarihleri arasında, beş gün boyunca toplanacak birim temsilcileri, birim içinde yaptıkları kalite faaliyetleri kapsamındaki değerlendirmelerini, öğrencilerin durumu, program eğitim amaçlan, program kazanından gibi 7 ana başlık altında paylaşacak, değerlendirme sürecinde içinde katılımcılardan oluşturulacak bir değerlendirme ekibi ise bazı fakültelere ziyaretler gerçekleştirecek ve dekan, bölüm başkanı, öğretim elemanları ve öğrenciler ile görüşmeler yapacaklar. SAÜ’nün kalite çalışmalarında işbirliği içinde olduğu ABD’nin Governers State Üniversitesinden gelen öğretim üyeleri de bu görüşmelerde hazır bulunuyor.

Günboyu Gazetesi – 07 Aralık 2012 Cuma