Günboyu (03.10.2012) : Kalp Hastalığı Yoksulu Vuruyor

Günboyu (03.10.2012) :  Kalp Hastalığı Yoksulu Vuruyor
03.10.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, düşük ve orta gelirli ülkelerde ölümlerin yüzde 82’sinin kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığını söyledi. Dünya genelinde her yıl 17 milyondan fazla insanın kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkati çeken Prof. Dr. Ramazan Akdemir ‘Kalp ve damar hastalıkları, düşük ve orta gelirli ülkelerde ölümlerin yüzde 82’sinden sorumludur. Kalp hastalıklarının çoğunun, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve tütün kullanmama gibi yaşam tarzı değişikliğiyle önlenebileceği düşünüldüğünde, bu yüksek sayı üzücüdür’ dedi.

Günboyu Gazetesi – 03 Ekim 2012