Sisli

GSF Öğrencileri İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’nde

08.05.2015

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ni gezdiler.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan grup, Doç. Neslihan Özgenç koordinatörlüğünde yürütülen 'Kağıt Malzeme Tanımı ve Uygulamaları' dersi kapsamında, Yalova'da bulunan İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi'ni ziyaret etti.

Müze görevlisi ve sanat tarihçisi Aytekin Vural'in rehberliğinde kağıdın tarihi, üretimi, korunması, kağıt sanatları, kağıt sanayii ve İbrahim Müteferrika hakkında bilgi edinen öğrenciler, kağıt üretimi yaptılar.

08/05/2015 – MA