Görme Engellilerle Empati Kurdular

26.04.2019

Sakarya Üniversitesi Son Peygamber Öğrenci Topluluğu tarafından “Empati Programı 2” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ İlahiyat Fakültesinde yapılan etkinlikte, görme engellilerle empati kurulması amacıyla belgesel film gösterimi düzenlendi. Öğrenciler etkinlikte görme engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak adına gözlerini bağlayarak, bu şekilde belgesel izlediler.

Öğrenciler etkinlikte izletilen belgeseli sadece betimleyici sesler aracılığı ile gözlerinde canlandırmaya çalışırken, görme engellilerin toplumsal hayatta karşı karşıya kaldıkları sorunları da birebir yaşamış oldular.

26-04-2019 / Kebire Kaşgarlı