Görme Engellileri Anlamak

Görme Engellileri Anlamak
14.05.2018
1.626
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında görme engellileri anlamak için Gazipaşa İlkokulu Kapalı Spor Salonunda farkındalık projesi gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Sapanca Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca Belediyesi Halkla İlişkiler Müd. Emine Tarım, Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Öğr. Gör. Serpil Çiğdem, Gazipaşa İlkokul Müd. Selahattin Çağır, Gazipaşa İlkokul Müd. Yard. Arif Ziya Yanık, Sakarya Üniversitesi Bilişim Dairesi Uzmanı İbrahim Bingül, Sapanca Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Gazipaşa İlkokulu Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinlik de Sapanca Anadolu Lisesi’nden katılan gönüllü öğrencilerin gözleri bağlanarak “Parkur Tamamlama Oyunu” görme engellilerin sokakta yürürken karşılaştıkları zorlukları anlamaları için bir dizi engellerden oluşan gezinme alanı oluşturularak öğrencilerden yürüyerek parkuru tamamlamaları istendi. Ardından “Arkadaş Tanıma Oyunu” yapıldı. Gözleri bağlı öğrencilerden arkadaşlarına dokunarak tanımaları istendi.  “Nesne Tanıma Oyunu” ile gözleri bağlanan lise öğrencileri önceden hazırlanmış, içlerinde değişik nesnelerin bulunduğu kaplardaki nesnelere dokunarak, koklayarak tanımaya çalıştı.

Son olarak günün en heyecanlı müsabakası “Goalball Oyunu” gerçekleşti. Karşılıklı iki takıma ayrılan lise öğrencileri göz bantlarıyla gözlerini kapalı, içinde zil olan topun sesini takip ederek kalelerine gelmelerine engel olmaya çalıştı.

14.05.2018 – YC


1.626 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.