Girişimci Adaylarına Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Girişimci Adaylarına Finansal Okuryazarlık Eğitimi
04.10.2019
2.712
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından “Girişimciler İçin Finansal Okuryazarlık” konulu eğitim düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen ve girişimci olmak isteyen öğrencilerin katıldığı konferansa, Habitat Derneğinden Abdullah Civelek ve Ebrar Demirtaş konuşmacı olarak katıldı. Civelek ve Demirtaş, öğrencilere finansal okuryazarlık hakkında eğitim verdi.

“Parayı yönetebilirsek hayatı da yönetiriz”

“Girişimci Finansal Okuryazarlık” başlıklı bir sunum yapan Abdullah Civelek, girişimci olmak isteyen öğrencilere finansal okuryazarlık kavramını açıkladı. Finansal okuryazarlığı ‘kişinin parayı yönetebilme yeteneği’ olarak tanımlayan Civelek, “Biz parayı yönetebilirsek hayatı da yönetiriz” dedi. Civelek, konuşmasının devamında hedefler, borçlar, birikimler ve harcamalar konu başlıkları altında öğrencilere bilgiler verdi.

Girişimci ve finansal okuryazarlık nedir?

Eğitmen Ebrar Demirtaş da konuşmasında girişimci kavramını, ‘ticaret ve sanayi gibi alanlarda ortaya sermaye koyan ve bir kazanç belirleyerek risk alan kişi’ olarak tanımladı. ‘Girişimci’ ve ‘finansal okuryazarlık’ kavramlarının birleşiminden bahseden Demirtaş, bu kavramların temel özelliklerini anlattı. Demirtaş, konuşmasının devamında fizibilite kavramının ne olduğuna dair bilgiler verdi.

04.10.2019 / Neslihan Açıkgöz


2.712 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.