“Gençlik ve Güvenli Gelecek” Konferansı

“Gençlik ve Güvenli Gelecek” Konferansı
27.04.2022
1.509
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencilerine Resul Karatosun tarafından gençlik ve güvenlik temalı konferans gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde İletişim Fakültesi öğrencilerine “Gençlik ve Güvenli Gelecek” adlı konferans gerçekleştirildi. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansta, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinden Polis Memuru Resul Karatosun konuşmacı oldu.

“3 temel mesaj”

Güvenlik kavramı ile ilgili konuşan Resul Karatosun üç temel mesaj üzerinde durdu. Karatosun üç maddeyi; doğru arkadaş seçimi, bilinçli sosyal medya kullanımı ve sosyal yaşantıda doğru vakit geçirilebilecek yerler şeklinde sıraladı. Sosyal medyada kullanımı üzerine konuşan Polis Memuru Karatosun, “Sosyal medyada her gördüğümüz her şeyi beğenip, paylaşmayalım, oradakilerin bir kısmı doğru olduğu gibi bir kısmı ise yalan yanlış veya provokatiftir” dedi.

“Atatürk ve Türk bayrağı”

Yasal olmayan yerlere gidilmemesi konusunda İLEF öğrencilerini bilgilendiren Resul Karatosun yasal olan ortamların ayırt edilebilmesi için, “Atatürk ve Türk bayrağının olduğunu görürsünüz” diye belirtti ve mekânlarda bulunan logolar ve simgelere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin olumsuz davranışlarının ve öğrencileri olumsuz etkileyebilecek tercihlerde bulunmalarının sebeplerinden birinin ailevi nedenler olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasına somut örnekler ile devam eden Resul Karatosun, Sakarya’nın huzur, güven şehri olduğunu ve terör konusunda ilimizde sorun yaşanmadığını da belirterek sunumunu sonlandırdı.


1.509 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.