Genç Girişimciler Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Genç Girişimciler Öğrencilerle Bir Araya Geldi
09.11.2022
749
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Genç Girişimciler Kulübü (GGK) tarafından öğrencileri genç girişimcilerle buluşturan ‘Girişimcilik Zirvesi’ isimli etkinlik gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe Interrail Türkiye’nin kurucusu Bestami Köse, Shift Delete.Net Editörü Furkan Karaca, Paket Taxi’nin kurucusu Raşit Emir Süer ve Macromusic uygulamasının kurucusu Ataberk Özaydın konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin ilk konuşmacısı olan Interrail Türkiye kurucusu olan Bestami Köse katılımcılarla seyahat etme ve seyahat kültürü hakkında konuştu. “Kolay bir şekilde nasıl gezerim?” sorusuna yanıt veren Bestami Köse seyahat ederken başından geçen olayları anlattı. Seyahat etmenin yalnızca gezmek ve görmek olmadığını aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Köse, seyahat ederken yaşanan zorlukların hayatın devamı için bir deneyim olacağını ifade etti. Seyahat etmenin tatile gitmek ya da kısa gezilere çıkmak olmadığını belirten Köse, seyahat sırasında yaşanan olumsuzlukların büyütülecek ve korkulacak şeyler olmadığını vurguladı.

Shift Delete.Net Editörü Furkan Karaca, girişimci olmanın en önemli noktasının farklı alanlara da merak duyulması gerektiğini söyleyerek ulaşılmak istenen hedefe vazgeçmeden ilerlemek gerektiğini vurguladı. Karaca, girişimci olmak isteyenler için “Boş zaman geçirmeden devamlı çabalamak” gerektiğinin tavsiyesinde bulundu.

Girişimci olmak isteyen öğrencilere tavsiyeler veren Paket Taxi’nin kurucusu Raşit Emir Süer, “Kendinize hedef bir yol seçerek devam edebilirsiniz. Hayatınızın bir döneminde yürüdüğünüz yol bir şekilde bitecek. Önemli olan geri döndüğünüzde kendinizle gurur duymanız.” dedi. Paket Taxi ve diğer çalışmalarından bahseden Süer, bir işe başlarken önemli olan durumlardan bahsetti.  Bir işveren olarak her zaman hak odaklı ilerlediğini belirten Süer, yaptıkları işlerin kar amacı gütmediğini vurgulayarak insanların mutluluğu ile ilerlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Makromusic kurucusu Ataberk Özaydın girişimcilik ruhunun daha çocukken kendisini ele geçirdiğinden bahsetti. Özaydın, “İlk girişimcilik deneyimim başarısız oldu. Bu deneyimler bana iyi bir ders verdi. Takım nasıl yönetilmez gibi şeyleri başarısız olan girişim denemelerim sayesinde öğrendim.” şeklinde konuştu. Özaydın Makromusic ’in geliştirdikleri ilk App uygulaması olduğunu ve fikrin temellerinin lise zamanlarına kadar uzadığını söyledi.

Öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile devam eden etkinlik, konuşmacılara plaket takdiminin ardından sona erdi.

Haber: Fatma Şimşek-Buse Sıla Senemcan

Fotoğraf: Furkan Uslu

 

 
749 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.