Yağışlı

Geleceğin Bilim İnsanları için Laboratuvar Desteği

17.05.2016

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, ‘Sosyal Sorumluluk Yönetimi Dersi’ kapsamında Sapanca-Kurtköy Bilgin Özkaynak İlk ve Ortaokulu’nun fen laboratuvarının onarımını yaptı ve eksiklerini tamamladı.

Sapanca Belediyesi ve bölge esnafının katkılarıyla ve proje ekibi öğrencilerinin çalışmaları sonucu yenilenen fen laboratuvarı, Sapanca Kurtköy Bilgin Özkaynak Okulu’nda düzenlenen törenle açıldı. Törende Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdinç Cesur, Öğr. Gör. Servet Sezgin, Bilgin Özkaynak Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Balta, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Erdinç Cesur, geleceğin Türkiye’sini yapılandıracak öğrencilerin tam donanımlı laboratuvarlardan geçmesi gerektiğini söyledi. Bilim insanı olma yolunda uygulama imkânlarının ve fırsatlarının en iyi şekilde verilmesinin şart olduğunu dile getiren Cesur, laboratuvarın yenilenmesinde katkıda bulunan kurum ve kişilere de teşekkür etti.

Bilgin Özkaynak Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Balta, laboratuvarın eksiklerinin giderilmesinde çalışan proje ekibi öğrencilerine, proje danışmanları Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Yakup Köseoğlu ve Öğr. Gör. Servet Sezgin’e şükranlarını sundu. Öğr. Gör. Sezgin, Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersinin amacının topluma hizmet ve fayda sağlayan, farkındalık yaratan projelerin gerçekleştirilmesi olduğunu, diğer bir yararının da Halkla İlişkiler bölümü öğrencilerinin uygulamada tecrübe kazanmaları olduğunu söyledi.

17-05-2016 – ST