Geç Olmadan Yaşama Geri Dön

Geç Olmadan Yaşama Geri Dön
04.03.2015
893
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yeşilay Topluluğu tarafından madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıkları önlemeye yönelik bir konferans düzenlendi.

“Geç Olmadan Yaşama Geri Dön” sloganıyla SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Sakarya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği polisi ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temsilcisi Harun Yıldırım katıldı.

Emniyet birimleri olarak yaptıkları çalışmalarda, Sakarya’nın uyuşturucu anlamında kullanıcı yönünde bir potansiyele sahip olduğunu gördüklerini söyleyen Yıldırım, zararlı madde kullanımının önüne geçilmediği sürece bu durumun önümüzdeki dönemde gençler üzerinde ciddi bir tehlike yaratacağını ifade etti. Madde bağımlılığına sigara ve alkol kullanımının zemin hazırladığına işaret eden Yıldırım, özellikle gençlerin bu konuda çok dikkatli davranmaları gerektiğini kaydetti.

Madde kullanan gençlerin yaşadıkları olumsuzlukları örneklerle anlatan Yıldırım, maddenin isminin hiçbir önemi olmadığını, hepsinin insan vücudunda büyük oranda zarara yol açtığını vurguladı. Bonzai olarak bilinen sentetik kannabinoid maddesinin ada çayı, damiana çayı gibi kurutulmuş bitki yapraklarına emdirildiğini söyleyen Yıldırım, ‘bitkisel’ havası verilerek paketlenen bu çaylar ile kullanıcıların hedeflendiğini ifade etti.

Madde kullandığını tespit ettikleri kişilerin yüzde 70’inin ailesiyle birlikte yaşadığına işaret eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Toplumu bir arada tutan aile kurumunun zamanla başka yönlere doğru çekilmesiyle, gençler artık farklı şekillerde farklı suçlara meyilli grupların etkisi altına girmektedir. Aileden ilgi görmeyen kişi, her türlü sıkıntıyı kendisine ve topluma yaşatacak bir noktaya gelmektedir. Tehlike maalesef arkadaş kavramı üzerinden gelmekte. Bu illetlere karşı, şu madde bu madde demeden hepsine hayır diyebilme cesaretini kendinizde göstermelisiniz, o iradeye sahip olmalısınız. Birisinin sizi sahte ikna yöntemleri de denilen yöntemlerle çeşitli şekillerde kandırıp, bu zehirlere bulaştırıp, kendi köleleri haline getirmesine izin vermeyin. Bir ömür ve bir gelecek bu kadar kolay heba edilmemeli.”

04/03/2015 – ST


893 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.