Futbolun İçinden Gelen Yönetici Yok

Futbolun İçinden Gelen Yönetici Yok
25.03.2016
667
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nce düzenlenen panele Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay katıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Türk Futbolundaki Kaos” konulu panelde konuşan Çalımbay, Türkiye Futbol Federasyonu’nda futbolun içinden kimsenin yer almadığını belirterek, “Futbolun içinde kesinlikle futbolun içinden gelmiş insanların olması gerekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nda bir tane futbolcu yok, futbolun içinden gelmiş bir tane kişi yok, onun için de tabii ki bu gitmez. Federasyonun içinde futbolcuların olması gerekiyor” dedi.

Futbolun göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını söyleyen Rıza Çalımbay, “Futbola Beşiktaş’ta başladım ve Beşiktaş’ta futbolu bıraktım. Şu an bana ‘antrenörlük mü futbolculuk mu?’ diye sorsalar, ben kesinlikle futbolculuğu isterdim. Futbolcuyken kendinden sorumlusun. Fakat teknik direktör olduğun zaman çok zor bir işe giriyorsunuz. Sadece kendinden sorumlu değilsin. En az 30 kişiye yakın bir oyuncu topluluğu oluyor ve hepsini aynı düzeyde tutman gerekiyor.  Zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor ama ben bu işi çok seviyorum” şeklinde konuştu.

Antrenör olmak için lider olmak gerekiyor

Türk futbolunun içinde bulunduğu durumda eksiklikleri dile getiren Çalımbay, “Futbolun içinden gelmiş insanların kesinlikle futbolun içinde olması gerekiyor. Şuna her zaman inanıyorum; Türkiye Futbol Federasyonu’nda bir tane futbolcu yok, futbolun içinden gelmiş bir tane kişi yok, onun için de tabii ki bu gitmez. Federasyonun içinde futbolcuların olması gerekiyor” dedi.

Çalımbay, “Antrenör olmak için lider olmak gerekiyor ve bunun için de kendinizi geliştirmeniz lazım. Çalıştığınız takımda eğer futbolu bilmeyen ve futboldan anlamayan kişiler varsa sıkıntılar yaşanıyor. Bunun en büyük sıkıntısını da altyapıdaki arkadaşlar yaşıyorlar. Çünkü altyapıya gereken önemi vermiyorlar. Altyapıda tecrübeli arkadaşların çalışması gerekiyor ki çocuklar, genç yaşta iyi bir şekilde eğitilsin” ifadelerini kullandı.

İşinizi severek yapın

Futbol yöneticisinin her şeyden önce bilgi sahibi olması gerektiğinin altını çizen Çalımbay, “Yönetici, ekibini çok iyi kurmalı ve kendisini geliştirmeli. Oyuncularla birebir ilgilenmesi gerekiyor. Yönetici, takıma teknik direktör getiriyorsa teknik direktöre sonuna kadar güvenmeli. O ne diyorsa yapması lazım. Kayıtsız şartsız teknik direktör ne diyorsa onu beklemeli ve sonuna kadar ona destek vermelidir” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çalımbay, “İşinizde başarılı olmak istiyorsanız öncelikle bir hedefiniz olmalı. Hangi işi yapıyorsanız yapın çok çalışmalı ve işinizi çok sevmelisiniz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Panelin sonunda, Rıza Çalımbay’a Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz tarafından başarı plaketi takdim edildi.

25.03.2016- BS
667 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.