Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Etkinliği

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Etkinliği
10.07.2023
1.159
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinatörlüğü ve Sakarya Teknokent tarafından Patent, Faydalı Model vb. hususlarda “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Etkinliği” düzenlendi.

6 Temmuz 2023Perşembe günü Sakarya Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Etkinliği’nde Türk ve Avrupa Patent vekili Doç. Dr. Senem Kayahan, SAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş ve ADAPTTO Sınai Mülkiyet Uzmanı Öğr. Gör. Nurbanu Zengin birer sunum yaptı.

Etkinlikte, Fikri ve Sınai Mülküyet Hakları, Fikir-Sanat Eserleri, Entegre Devre Topografyaları, Yeni Bitki Çeşitleri Üzerindeki Islahatçı Haklar, Patent, Endüstriyel Tasarımlar, Coğrafi İşaretler ve Marka olmak üzere 7 başlık altında masaya yatırıldı. Fikri haklar, ilim-edebiyat eserleri, musiki eserleri, güzel sanat eserleri ve sinema eserlerinden doğan haklar ile bunlara bağlı komşu hakları kapsamaktadır. Sınai haklar ise marka, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adları, tasarım, patent ve faydalı modeller ve benzer modellere ilişkin hakları ifade eder.

Etkinlik, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


1.159 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.