Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı
27.07.2023
1.528
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Mezunlar, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle yeni bir yolculuğun ilk adımlarını attı.

Mezuniyet Törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Şişman, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Bayram Ali Kaya, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmalarını yapan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Şişman, “Değerli mezunlarımız bugün itibari ile yeni bir sürece adım atıyorsunuz. Biliyorsunuz fakültemiz, Fen ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak ikiye ayrıldı. Sizler mezuniyet sonrasında topluma faydalı olacağınızdan şüphem yok. Sizlerin bugünlere gelmesinde büyük özveri gösteren ailelerinize ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda bu ülkeye millette ve ailenize karşı sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Ali Kaya, “Değerli aileler ve sevgili öğrencilerimiz mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Ülkemiz pandemi ve deprem gibi zorlu sınavlardan geçmek zorunda kaldı. Sizlerin azimli ve gayretli çalışmaları ile bu zorlu süreci atlattınız. Sizleri bir kez daha kutluyorum. Sizler büyük Sakarya Üniversitesi ailesinin birer mensubu oldunuz. Mezuniyet sonrasında da bizlerin kapısını çalmaktan çekinmeyin. Diploma sizin için bir anahtardır. Bu anahtarı iyi kullanmak, bir takım kapıları açmak sizin elinizde. Vatanınıza milletinize katkıda bulunacağınızdan şüphem yok. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi birincisi 3,87 not ortalaması ile Tarih Bölümü öğrencisi Gülcan Daldal oldu. Zülal Erkan fakülte ikincisi, Aleyna Ekiz ve Tuğçe Akova ise fakülte üçüncüsü oldu. Dereceye girenlere başarı ve mezuniyet belgeleri akademisyenler tarafından takdim edildi.

Fakülte birincisi Gülcan Daldal mezunlar adına bir konuşma yaptı. Kep atarak mezuniyet coşkusu yaşayan mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.


1.528 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.