Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Büyük Başarı

Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Büyük Başarı
17.05.2016
754
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde sürdürülen kalite çalışmaları kapsamında FEDEK tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi bölümlerine verilen akreditasyon sertifikalarının takdim töreni yapıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Alman Dili ve Edebiyatı, Biyoloji, Coğrafya, Çeviri Bilimi, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Sosyoloji bölümlerine FEDEK tarafından akreditasyon sertifikası verildi. Bu kapsamda SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ile FEDEK Temsilcileri Prof. Dr. Osman Yavuz Ataman,  Prof. Dr. Figen Kadırgan, Prof. Dr. Gökay Kaynak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kurumsal kalite kültürü oluşturacağız

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, törende yaptığı konuşmasında kalite ödüllerinin üniversite için çok önemli olduğunu belirtti. Kalite ve akreditasyon süreçlerinin Sakarya Üniversitesi’ne değer katması ve bu süreçlerden sonuç alınması amacıyla gayret ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Elmas, “Biz 2010’da Türkiye Kalite Ödülü’nü, 2013’de Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü, 2015’te ise Avrupa Kalite Ödülü’nü aldık. Geçtiğimiz ay da Avrupa Üniversiteler Birliği’nin değerlendirmesinden geçtik. Üniversite olarak kurumsal temelde bu kültürü devam ettirmek istiyoruz. Üniversitemizde 40’ı aşkın programımız akredite oldu. Tüm bunlar bizi Türkiye’de bu konuda model olacak, farkındalık yaratacak, Türkiye’ye örnek olacak bir duruma doğru götürüyor. Bu süreçlerin hepsi üniversitemiz için önemli süreçlerdir” dedi.

Kalite başarıyı beraberinde getirir

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu da konuşmasında, son iki yıldır yaşanan sürecin taçlandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Daşcıoğlu, “Sakarya Üniversitesi’nin bir fakültesi olarak, akademik, idari ve benzeri birçok yönden kaliteyi kültür haline getirmiş bir kurumun üyesiyiz. Kalitenin her türlü başarıyı beraberinde getireceğine inanıyorum. Bu süreçte bizlere destek veren asistanlardan başlayarak, akademisyen arkadaşlarıma, bölüm başkanlarıma teşekkür ediyorum. Şüphesiz bizden her zaman üç adım önde olan, bize iyi bir liderlik yapan rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a ve tüm yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz farkındalık yarattı

FEDEK Temsilcisi Prof. Dr. Osman Yavuz Ataman ise FEDEK’in organizasyon yapısı görevleri hakkında bilgiler verdi. FEDEK’in farklı disiplinlerdeki Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını aktaran Prof. Dr. Ataman, şunları söyledi: “FEDEK akreditasyonları Türkiye’de Fen Edebiyat Fakülteleri öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacaktır. Sakarya Üniversitesi’nin, Türk yükseköğretimindeki yeniliklerin ve değişimlerin önünde giderek, bu konuda farkındalık yarattığını görüyoruz. Bir ülkenin gelişmiş kabul edilebilmesi, nüfusunun en az yüzde 30’unun lisans mezunu olmasıyla değerlendirilmektedir. Günümüzde üniversiteler, öğretim programlarının ne kadar topluma katkı sağladıklarına bakılarak değerlendirilmektedirler. Biliyorsunuz ki, akreditasyon bir hedef değil, daha kaliteli bir öğretim için devam eden süreçtir. Bir sonraki değerlendirmede bu sürecin başarılarla devam etmesini temenni ediyorum.”

Törenin sonunda akredite olan bölümlerin başkanlarına “FEDEK Akreditasyon Belgeleri” takdim edildi.

17.05.2016 SK
754 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.