ERC Projelerinde Tecrübe Paylaşımı Devam Ediyor

ERC Projelerinde Tecrübe Paylaşımı Devam Ediyor
18.07.2023
1.846
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ERC Projeleri Bilgilendirme Etkinliği’nde Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu, proje başvuru ve yürütme sürecine ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Araştırma Dekanlığı tarafından Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen ERC Programı Tecrübe Paylaşımı Etkinlikleri devam ediyor. Daha önce ERC Hibe Destekleri’ni kazanan Sabancı Üniversitesinden Doç. Dr. Abdurrahman ATÇIL, Koç Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Erdem KABADAYI ve Doç. Dr. Erdem YÖRÜK ile İstanbul Bilgi Üniversitesinden Prof. Dr. Ayhan KAYA’yı üniversitemizde ağırlayan Araştırma Dekanlığı, son olarak Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat NİZAMOĞLU’nu üniversitemizin araştırmacılarıyla buluşturdu. Akademisyenlerin yanı sıra ERC’ye ilişkin teknik ve kurumsal bilgilerin paylaşılması konusunda, programın TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası Aslı VURAL’da üniversitemizde bir toplantı gerçekleştirdi.

Üniversitemizin, Araştırma Üniversitesi olma sürecinde çalışmalarıyla dikkat çeken Araştırma Dekanlığı gerçekleştirdiği bu son faaliyet ile ERC alanındaki tecrübe paylaşımını bir kültür haline getirdi. Yapılan bu çalışma ve tecrübe paylaşımları ile birlikte ERC alanında hem kurumsal bir hafızanın geliştirilmesi hem de araştırmacılar arasında proje kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor.

ERC Projeleri Bilgilendirme Etkinliği’nin son konuğu Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu oldu. 2014 yılında Starting Grant (Başlangıç Hibesi), 2022 yılında ise Consolidator Grant (Birleştirici Hibe) desteği alan Doç. Dr. Nizamoğlu, ERC projelerine başvurmak isteyen araştırmacılara önerilerini sunmadan önce ERC’nin resmi sayfasında paylaşılan önceki dönemlere ait projelerin incelemelerini önerdi. Fikirlerini geliştirmeleri aşamasında kendi alanlarına yönelik hangi tarz projelerin çalışıldığının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Nizamoğlu, proje özetlerini okuduktan sonra araştırmacıların kendi fikirlerini de bu projelere yerleştirebileceklerini belirtti.

“Özgeçmişiniz, başvuruya ilişkin kapasitenizi sergileyecektir.”

ERC projelerinde nano-malzeme ve nöron uyarımı üzerine çalışmalarını sürdüren Dr. Nizamoğlu, proje başvurularında sunulan özgeçmişin önemini belirtti. Dr. Nizamoğlu, ilgili projelerin hibe alması konusunda öz geçmişin direkt olarak bir etkiye sahip olmadığını söylerken, buna karşın öz geçmişin araştırmacının önerdiği projeyi uygulayıp uygulayamayacağı konusunda ise ipucu vereceğini aktardı.

“Özgün fikirler, özgün kariyer hedefleriyle ortaya çıkıyor.”

ERC felsefesinin temelinde yatan ‘yüksek riskli, yüksek kazançlı ve öncül olma’ yaklaşımı, adayların fikirlerini bilimsel, toplumsal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayan çalışmalara dönüştürmesi konusunda önemli bir kılavuz sağlıyor. Bu duruma dikkat çeken Dr. Nizamoğlu, araştırmacıların özgün fikirlerini oluştururken, projelerini kariyer hedefleriyle birlikte ele alması gerektiğini, çalışmaların başarısının kariyer hedeflerine önemli bir artı değer sağlayacağını da sözlerine ekledi.


1.846 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.