Erasmus+ Tanıtım Günleri

Erasmus+ Tanıtım Günleri
11.10.2023
826
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, ‘’ Erasmus Day ‘’etkinliklerinin ilk günü geride kaldı. İlk günün açılışı Çınar Altı’nda öğrenci buluşmalarıyla gerçekleşti.

Etkinlikte, Erasmus+ Koordinatörlüğü, üniversitede yer alan stantlarda kendi faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.  Erasmus Ofis Koordinatörü Öğr.Gör.Abdullah Nalbantoğlu, Erasmus+ programından kimlerin yararlanabileceği, programa katılım şartlarının neler olduğu ve hibe desteklerinin hangi seviyede olduğuna dair merak edilen soruları yanıtladı.

Erasmus+ projesinde, 23 AB ülkesinden 164 üniversite ile 324 anlaşmamız olduğunu belirten Nalbantoğlu, Sakarya Üniversitesinin Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini belirtti.

Programla alakalı deneyimleri aktaran Zeynep Özdamar, ‘’ Bende eski bir Erasmus+ öğrencisiyim, bu programa hak kazanmanız için dil seviyenizi ve genel akademik not ortalamanızı istenilen kritere getirmeniz gerekiyor. Kısaca özetleyeyim, lisans düzeyinde genel akademik not ortalaması 2.20 olduğunda yabancı dil sınavına girerek ya da yabancı dil belgeniz kullanarak bu hareketlilikten faydalanabilirsiniz. Sakarya Üniversitesinin Erasmus+ faaliyetlerindeki aktifliği benim bu programla ilgili bilgi sahibi olmamı sağladı. Bu program öğrencilerin, kültürel faaliyetlerimizi geliştirmenizi sağlıyor ama kariyer açısından da büyük bir katkı sağlıyor. Dil gelişimim konusunda ise gittiğimdeki ile döndüğümde seviye arasında çok büyük bir fark vardı. Bu program kapsamında en az 6 ülke ve 10’dan fazla şehri görme fırsatı buldum. Avrupa da bir çok farklı ülkeden gelen Erasmus+ öğrencileri ile tanıştım. Böylelikle İspanyolca öğrenme fırsatına da sahip oldum. Hepinizi bu programa katılmaya davet ediyorum. ‘’ diye konuştu.


826 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.