“Epistemik Bir Yöntem Olarak Tasavvuf”

“Epistemik Bir Yöntem Olarak Tasavvuf”
05.12.2022
592
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ ) İlahiyat Fakültesi Dört Kapı Öğrenci Topluluğu tarafından “Epistemik Bir Yöntem Olarak Tasavvuf” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Türker’in konuşmacı olduğu konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Topluluk Akademik Başkanı Doç. Dr. Sezai Küçük, SİMDER Başkanı Yahya Bakır, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İslam Felsefesi alanında Türkiye’de önemli isimlerden birisi olan Prof. Dr. Ömer Türker’in tasavvufun epistemolojik değeri konusunda vereceği bilgileri merakla takip edeceklerini ifade etti ve program davetini kabul etmesinden dolayı Prof. Dr. Ömer Türker’e teşekkür etti. Prof. Dr. Bostancı, düzenledikleri etkinlikten dolayı Dört Kapı Öğrenci Topluluğu akademik ve öğrenci başkanlarını ve topluluk üyelerini tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Ömer Türker, konuşmasında tasavvufun epistemik yönünden bahsederek tasavvufta yetkinleşmenin salt amel ile değil zihni arındırmak ile olduğunu söyledi.

Program dinleyicilerin sorularının cevaplandırılması ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Prof. Dr. Ömer Türker ve Dört Kapı Öğrenci Topluluğu üyeleri programın ardından SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ı makamında ziyaret etti.


592 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.