Engellilere Yönelik ÖğrEN-GELiş Projesi

01.12.2014

Sakarya Üniversitesi’nde Sakarya’daki engelli vatandaşlara yönelik “ÖğrEN-GELiş” projesi düzenlendi.

SAÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (ÇEKO) Bölümü ile Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği proje büyük ilgi gördü.

Proje hakkında bilgi veren ÇEKO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Çağlar Özdemir, bölüm öğrencilerinin engellilere yönelik bir proje hazırladıklarını, projenin amacının da öğrenciler tarafından Sakarya’daki engelli vatandaşlara yönelik uzmanlık alanlarına göre eğitim verilmesi olduğunu söyledi. Özdemir, “Projemiz hayata geçtiğinde, engellilerimiz aldıkları eğitimle hayata daha sıkı sarılacak. Üretirken kendilerine olan güvenleri daha da artacak” diye konuştu.

Projenin açılış kokteylinin ardından düzenlenen, engelli stand up’çı Ayhan Yarıcı’nın hazırlamış olduğu stand-up gösterisi ise büyük beğeni topladı.

26 Aralık’ta son bulacak olan proje kapsamında, engellilere yönelik sosyal haklar, engelliler ve fiziksel gelişim, engelliler ve fiziksel sorumluluk, Türk halk müziği gibi eğitimler verilecek.

01/12/2014 – ST