Engeller Fizikte Değil Gönüldedir

Engeller Fizikte Değil Gönüldedir
19.04.2018
1.864
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından Herkes İçin Spor dersi kapsamında “Ampute Futbolu ve Dünya Kupası”  konulu söyleşi düzenlendi.

“Engel Fizikte Değil Yürektedir” sloganıyla Doç. Dr. Gülten Hergüner koordinatörlüğünde yapılan söyleşiye Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Serkan Dereli, TRT Spor muhabiri İbrahim Kırkayak ve TRT Spor spikeri Hünkar Mutlu konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe Spor Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personelleri ile öğrenciler de ilgi gösterdi.

SAÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Gülten Hergüner, etkinliğin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Herkes İçin Spor dersi kapsamında öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu bu etkinliği onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. ‘Engeller fizikte değil gönüldedir’ sloganıyla yola çıkıldı. Kişi isterse bütün engelleri yenebilecek enerjiyi ve motivasyonu kendi gönlünde bulabilecektir. Yeter ki kendimize inanalım ve başarılım.”

Aklımda hep futbol vardı

2017’de Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında şampiyon olan Türk Milli Ampute Futbol takımının başarılı oyuncusu Serkan Dereli, hayat hikayesini izleyicilerle paylaştı. Katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı konuşmasında Dereli, protez ayağına rağmen beton zeminlerde her gün arkadaşlarıyla maç yaptığını söyledi. Dereli, futbola olan tutkusunu ise şöyle anlattı: “Hiperaktif bir çocukluk geçirdim. İlkokul çağlarında devletin temin ettiği çok sayıda protezi eskittim. Top oynamayı ve koşmayı çok severdim. Sağlıklı insanlar gibi koşuyor ve her gün maç yapıyordum. Aklımda sadece futbol vardı. Bu yüzden protezlerim hep kırılır, okula sekerek giderdim. Ampute futbolu ile beden öğretmenim sayesinde İstanbul Özürlüler Spor Kulübü’nde tanıştım. Öğretmenim Bülent Aksu ampute maçlarını izletir, yetenekli olduğum için yapabileceğimi söylerdi. Beni maça götürüp antrenmana soktu. Hayatımın dönüm noktası işte bu an oldu. Ona çok şey borçluyum.”

Söyleşide TRT Spor Muhabiri İbrahim Kırkayak ve Spor Spikeri Hünkar Mutlu da geçmişte organize edilen dünya kupaları ve Avrupa şampiyonaları tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Söyleşi soru cevap bölümünün ardından konuşmacılara plaket verilmesiyle sona erdi.

19/04/2018 – BU


1.864 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.