Enerji Paneli

Enerji Paneli
20.12.2013
1.233
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) “Enerji Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Paneli” yapıldı.

SAÜ Üretim Araştırmaları Topluluğu’nun “Dünyada ve Türkiye’de enerjinin bugünü, geleceği, yönetimi, teknolojileri ve yenilenebilir enerji” sloganıyla düzenlediği panelde, enerji konusu alanında uzman kişilerin katıldığı oturumlarla geniş bir biçimde tartışıldı.

Panel kapsamında düzenlenen başkanlığını SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel’in yaptığı “Türkiye’de Enerji Üretimi” başlıklı oturuma konuşmacı olarak TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Murat Aydın, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Adanır, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Pazarlama Müdürü Dr. Nejat Tamzok katıldı.

Konuşmasında enerji verimliliğine ve enerjinin ülke kalkınmasındaki önemine değinen TÜBİTAK MAM Başkanı Murat Aydın, kurum tarafından Türkiye’de enerji çeşitliliği alanında atılması gereken adımların yerine getirildiğini söyledi.

EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış da, enerji üretimini büyük bir çoğunlukla doğalgazla sağlayan Türkiye’nin enerji alanında bu nedenle dışa bağımlı olduğunu söyledi. Sanayinin gelişmesi için enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi gerektiğini belirten Alış, büyük miktarda kömür rezervi bulunan Türkiye’nin bu konuda yatırımlar yapması gerektiğini söyledi.

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Adanır, enerji üretim kaynakları ile dünyada ve Türkiye’de petrol üretimi konularında bir sunum yaptı. Adanır, Karadeniz ve Akdeniz’de yeni petrol sahaları konusunda yapılan sismik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TKİ Pazarlama Müdürü Dr. Nejat Tamzok ise, dünyada yenilenebilir enerji konularında yapılan çalışmalara karşın dünya enerji tüketiminde büyük paya sahip olan fosil yakıtların etkinliğinin devam edeceğini söyledi.

20-12-2013 / ST

 
1.233 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.