Endüstri Mühendisliği Günleri Devam Ediyor

Endüstri Mühendisliği Günleri Devam Ediyor
17.03.2016
920
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nca düzenlenen “15. Endüstri Mühendisliği Günleri”, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinliğin ikinci gününde, ilk oturuma konuşmacı olarak Türk Traktör Üretim Müdürü Arif Özkan Aksoy ile Ford Üretim Planlama ve Kontrol Müdürü Osman Selçuk Sarıoğlu katılırken, ikinci oturuma ise CMS grubu Bakım ve Teknik Hizmetler Müdürü Hakan Erkmen ile CMS grubu Kontrol ve Otomasyon Mühendisi Esra Şahin katıldı.

Türk Traktör’ün faaliyet alanları ve öğrencilere sunduğu staj imkânlarından bahseden Arif Özkan Aksoy, üretimde kalitenin, iş güvenliğinin ve çevre bilincinin önemini anlattı.

Global Ford üretim sistemi, Ford’un kariyer gelişim fırsatları ve iş akışını anlatan Osman Selçuk Sarıoğlu, “Üniversiteden mezun olduğunuzda alt bilginiz olacak. Fakat iyi bir işe girebilmek için alt bilgi yeterli olmuyor. Takım çalışmalarınızda, kendinizi gözlemleyerek kendinizi geliştirin. Elbette ki hayatta, bir yerlerde sizin için önemli fırsatlar doğacaktır” dedi.

Geleceğin Endüstri Devrimi

“Endüstri 4.0” kavramı hakkında bilgiler veren Hakan Erkmen, “Endüstri 4.0, terim olarak dördüncü sanayi devrimi anlamına gelmektedir. ‘Her şey için internet’ veya ‘endüstriyel internet’ olarak da bilinen bu devrim, akıllı bir fabrika vizyonuyla bugünkü üretimin teknolojik değişimini tarif ediyor ve siber fiziksel üretim tekniklerini tanımlıyor” şeklinde konuştu. Erkmen, “Endüstri 4.0, Alman Hükümeti’nin imalat gibi geleneksel sanayinin bilgisayarlaşma yönünde teşvik edilmesi ve ileri teknoloji ile donatılması projesidir” dedi.

Nasıl Ortaya Çıktı?

Endüstri 4.0’ın ortaya çıkış aşamasından bahseden Esra Şahin, “Bilgi teknolojilerindeki gelişimin sanayi ve mühendislik alanlarına yansıması ile ortaya çıkan Endüstri 4.0 terimi, ilk olarak 2011 yılında Hannover Fuarı’nda kullanıldı. Ekim 2012 yılında ise Robert Bosch GmbH ve Kagermann çalışma grubu oluşturarak, hazırladıkları dördüncü sanayi devrimi öneri dosyasını Alman Federal Hükümeti’nde sundu. 8 Nisan 2013 tarihinde Hannover Fuarı’nda ise çalışma grubu Endüstri 4.0 nihai raporunu sundu” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinliğin sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.

16-03-2016 / BS
920 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.