ELSO Kimya Semineri Düzenlendi

27.10.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Gıda Mühendisliği Topluluğu tarafından “ELSO Kimya Semineri” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen seminere, ELSO Kimya Kurumsal Pazarlama Müdürü Alper Aksoy ve Aromatisyen Parfümer Ali Bello konuşmacı olarak katıldı.  Aksoy konuşmasına başlarken gıda katkı maddeleri hakkında var olan bilgi kirliliğinin önüne geçebilmeyi hedeflediğini belirtti.

Öğrencilere yönelik gerçekleşen seminerde; portakal, nane ve okaliptüs aroma vericilerin kullanıldığı şekerler öğrencilerin beğenisine sunularak duyusal analiz testleri gerçekleştirildi. Testten sonra öğrencilerin görüşlerini ifade edebileceği değerlendirme anketleri yapıldı. Aromatisyen ve Parfümer Bello, aroma taleplerini incelerken kararsız kalan müşterilerin psikolojisini analiz etmeyi amaçladıklarını söyledi. Bello, “Temel çalışma prensibimiz sürekli araştırma ve geliştirme üzerine kurulu.” ifadelerini kullandı.

Seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber- Fotoğraf: Büşra Atahan