Mevzi Sağanak

Eller Konuştu, Yürekler Hissetti

09.05.2016

Sakarya Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu tarafından “Konuşan Eller” isimli bir etkinlik düzenlendi.

İşitme ve Konuşma Kusurları günü çerçevesinde gerçekleşen etkinlik, öğrencilerin hazırladığı gösterilerle başladı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, “Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Gördüğümüz gökkuşağını, dinlemeyi sevdiğimiz o şarkıların ve bizleri istediğimiz yere taşıyan ayaklarımızı hepsini bir an da, beklenmedik bir şekilde kaybedebiliriz. Bu bakış açısıyla toplumsal sorumluluk adına farkındalık oluşturabilir engelsiz yaşama bir katkıda biz sağlayabiliriz” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Son olarak Yrd. Doç. Dr. Aslan, “ Unutulmamalıdır ki en büyük engel sevgisizliktir. Böylesine etkin ve güzel programı hiçbir profesyonel destek almadan müthiş bir özveri ile çalışarak hazırlayan Engelsiz Yaşam Topluluğu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu etkinlik hepimizi ortak bir dilde buluşturacaktır. Bugün eller konuşacak, bugün yürekler konuşacak ve bu program daha önce hiç tiyatro izlememiş iki işitme engelli öğrencimize armağandır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik kapsamında şarkı, şiir ve skeç gibi gösteriler düzenlendi. İşaret diliyle sunulan ve hissettirilen gösteriler izleyicilerden tam not aldı. Öğrencilerin mutlu bir gün geçirdiği etkinlik başarıyla tamamlandı.

09.05.2016- BS