Elektrikli Taşıt ve Şarj Teknolojileri Sempozyumu Yapıldı

Elektrikli Taşıt ve Şarj Teknolojileri Sempozyumu Yapıldı
25.09.2014
756
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde “Elektrikli Taşıt ve Şarj Teknolojileri Sempozyumu” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumda elektrikli taşıt ve şarj teknolojileri alanında faaliyet gösteren ulusal ve dünya çapında markaların temsilcileri yer aldı. Sempozyumun açılışında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, bu tür projeleri son derece desteklediklerini ifade ederek, “Üniversite olarak öğrencinin kendi mesleğiyle ilgili temel dersleri alıp, kalan zamanını kendini dünyaya hazırlayacak başka mesleklere, öğrenciyi değişime adapte olarak yeni fikirlere, yeni alanlara yöneltecek nitelik kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Eğitim programlarını Türkiye’de en çok yenileyen üniversiteler arasında olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Elmas, eğitimin sınıf içinden çıktığına ve eğitimin 7 gün 24 saat devam ettiğine inanan bir üniversite olduklarını söyledi. Öğrencilerin üniversite bünyesindeki bu tür konferanslara katılarak, bunun ders kredisi kapsamında değerlendirildiğini belirten Prof. Dr. Elmas, öğrencilerin sınıf dışında kazandığı yetkinlikleri değerlendirmek için bir yönetmelik çıkardıklarını ifade etti.

Türkiye için büyük avantaj

Derindere Motorlu Araçlar Arge ve Üretim Direktörü Alper Baykut da şirketin sadece elektrikli araç üretmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Günümüzde artık tek bir mühendislik uygulaması ile artık iş yapılamayacağını belirten Baykut, elektrikli araçların üretimi için birçok mühendislik alanının birlikte çalışmasına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Elektrikli araçların başarılı olamaması ve yaygınlaşamamasının en büyük nedenini menzillerinin düşüklüğü olarak gösteren Baykut, “Fosil yakıtlı araçların aksamları belli standartlarla farklı üreticiler tarafından belli teknoloji faaliyetiyle bir araya getiriliyor. Elektrikli araçlarda böyle bir durum söz konusu değil. Elektrikli araçlarda belli bir standardın olmaması Türkiye için çok büyük bir avantaj. Bu konuda Türkiye olarak yan sanayide teknik anlamda ciddi bir yatırıma ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Proje başvurularında birinciyiz

Ulusal Ajans Mesleki Eğitim Projeleri Uzmanı İlker Salar da konuşmasında Türkiye’nin Avrupa’da proje başvuru sayısında birinci sırada yer aldığını söyledi. Gerçekleştirilen projelere harcanan para olarak da Türkiye’nin ilk 5 arasında yer aldığını aktaran Salar, bu tür projelerin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği için ve önümüzdeki yıllarda uluslararası alanda pozisyonunu güçlendirmesi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Pilot eğitim merkezi oluşturulacak

SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Yavuz Soydan, proje kapsamında yeni bir teknoloji olan elektrikli araç ve şarj alanında esnek ve interaktif bir eğitim için uygun müfredat geliştirmek ve bunu test edecek platform oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Yrd. Doç.Dr. Soydan, elektrikli taşıt konusunda hazırladıkları eğitim programını uygulamak amacıyla pilot eğitim merkezi oluşturulması için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.

Vali Coş da katıldı

Sempozyumun kapanış törenine katılan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAİTEM’in güneş enerjili araçlarını inceledi ve araçlar hakkında bilgi aldı. Vali Coş, Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında sergilenen elektrikli araçları da yakından inceledi.

25/09/2014 – ST
756 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.