Elektrikli Araç Bataryaları Konuşuldu

01.12.2016

Sakarya Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (SARGEM) tarafından “Elektrikli Araçlar İçin Uygulama Çalıştayı” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya konuşmacı olarak Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Alp, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Aydın, Lityum- İyon Pil Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (LİPGUM) Koordinatörü Prof. Dr. Hatem Akbulut, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Davut Uzun, Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Serap Hayat Soytaş, Mutlu Akü Müdürü Doç. Dr. Muhsin Mazman, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Arş. Gör. Burcu Dursun ve Atatürk Üniversitesi’nden Arş. Gör. Melike Sevim katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan LİPGUM Koordinatörü Prof. Dr. Hatem Akbulut, çalıştayın Türkiye’de batarya ve elektrokimyasal enerji depolama konularında çalışma yapan bilim insanlarını, enstitüleri ve öğretim görevlilerini bir araya toplamak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Prof. Dr. Akbulut, “Çalıştayda yerli araç için batarya üretimini, ne tür bir işbirliği ve güç birlikteliği ile yapacağımızı konuşacağız. Gelecek yılların planlamasının ve vizyonunun nasıl olacağını beraber tartışacağız” ifadelerini kullandı.

Çalıştay, açılış konuşmasının ardından düzenlenen üç oturumla devam etti.

01/12/2016- HB