Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya 32°C
Az Bulutlu

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Destek
08.10.2013
119
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’na tam destek veriyor.

Kampanya kapsamında, Sakarya Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir, Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Toprak Mahsulleri Ofisi Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil’in de aralarında bulunduğu heyet Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

6 milyon ekmek çöpe atılıyor

Ziyaret sırasında konu ile ilgili bilgi veren İbrahim Ağmil, “ülkemizde günde 101 milyon ekmek üretimi yapılıyor. Bunun 95 milyon adedi tüketiliyor ve her gün 6 milyon ekmek çöpe atılarak israf ediliyor. Bu sayı yılda 2,1 milyar ekmeğe eşittir ve yıllık maliyeti de 1,546 milyar TL ‘dir. Eğer bu israfın önüne geçebilirsek, ülke ekonomisine katkısından dolayı bu parayla yılda 80 hastane, 500 adet yurt, 500 adet okul ya da 500 km duble yol yapılabilir.”  dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Elmas, ekmek israfının arz ettiği önemin farkında olduklarını ve üniversite olarak yapılan bu tür çalışmalara her dönemde sonuna dek destek verileceğini belirtti.

8/10/2013 – ÇP

 

 
119 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.