Eğitim-Öğretim Ölçme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Öğretim Ölçme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
16.04.2015
1.123
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde Eğitim-Öğretim Ölçme ve Değerlendirme Toplantısı, Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirildi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısına, Eğitim-Öğretim Programları Güncelleme Kurulu, Eğitim Fakültesi’nden ilgili öğretim elemanları, eğitim-öğretimden sorumlu dekan ve müdür yardımcıları ile bölüm temsilcileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 2015 yılı itibarıyla lisans programlarında dış değerlendirmeye yönelik oldukça yoğun bir çalışma dönemi geçirildiğini belirterek, Mühendislik Fakültesi ile Bilgisayar ve Bilişim Fakülteleri Programlarının Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonu çerçevesinde dış değerlendirmeden geçmesinin, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Fen-Edebiyat Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) kapsamında yapılacak dış değerlendirmeye hazırlanmasını, Teknoloji Fakültesi’nin MÜDEK’e başvurması, Eğitim ile İşletme fakültelerinin akreditasyon kuruluşlarına başvuru aşamasında olmasını ve diğer lisans birimlerinin de dış değerlendirme için yaptığı hazırlıkların, dönemin yoğunluğunu gösterdiğini ifade etti.  

SABİS’te bulunan dersler bazındaki bilgilerin güncellenmesi yönünde karar alınan toplantıda, bu amaçla belirlenecek takvim çerçevesinde, Nisan ayı içerisinde tüm lisans programlarındaki öğretim elemanlarının da katılımıyla bilgi paylaşım toplantıları gerçekleştirileceği belirtildi. Toplantılarda, söz konusu bilgilerin, Eğitim Fakültesi’nden ve lisans programlarından temsilci öğretim elemanları ile oluşturulan “Eğitim Grupları”nın vereceği bildirildi.

Derslerin işleniş biçimleri, ölçme değerlendirme yöntemleri, derslerin öğrenim çıktıları, derslerin program çıktıları ile ilişkilendirilmesi konularında bilgi paylaşımlarının yapılacağı toplantılardaki paylaşımların ardından, derslerin koordinatörleri tarafından yapılacak düzenlemeler, Mayıs ve Haziran aylarında SABİS üzerinden uygulanabilecek.

16/04/2015 – ST


1.123 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.