ECOPLAS Firması, SAÜ Mühendislik Fakültesini Ziyaret Etti

26.04.2022

Yenilikçi çözümleriyle ülkemize katma değer katan ECOPLAS firması, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesini ziyaret ederek sektördeki sorunlara dair karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Sakarya’da sanayi ve üretim alanında verdiği danışmanlıklarla sektörün kalkınmasına yardımcı olan Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, otomotiv temelli plastik sanayinde üretim yapan ECOPLAS firmasıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda sanayide Elektrikli Araç Batarya Yönetim Sistemi, Araç hafifletme, Biyoplastikler, Dijitalleşme, Maliyet Kontrol Sistemlerinin Geliştirilmesi alanlarındaki sorunlara getirilecek çözüm önerileri üzerine duruldu.

Toplantıya Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Yazıcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alp, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Özer Uygun, Sakarya Fabrika Direktörü Mesut Dursun, Kalite Müdürü Batuhan Saraç, Boyahane Müdürü Nurullah Yıldız, Elektronik Üretim Müdürü Adem Güngörmez, ve Doç. Dr. Gültekin Çağıl katıldı.

İnovasyonel bakış açılarının hâkim olduğu toplantıda, ECOPLAS firmasının hangi problemlere çözüm üretebileceği konusuna değinilerek, yaratıcı çözümlerin geliştirilmesi hakkında konuşuldu.

Ziyaretin sonuna doğru Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin laboratuvarları ECOPLAS yetkilerine gezdirildi.