Gök Gürültülü

Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü

29.12.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Azerbaycan Öğrenci Topluluğu tarafından “Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Yrd. Doç. Dr. Kenan Tunç ve Yrd. Doç. Dr. Nesim Yalvarıcı konuşmacı olarak yer aldı. Azerbaycan Ulusal Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, Azerbaycan Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Doç. Dr. Malik Beyleroğlu yaptı.

Azerbaycan Türklerinin birliği açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Beyleroğlu, “Azerbaycan dayanışma günü, dünya üzerinde farklı farklı ülkelerde bulunan Azerbaycan Türkleri arasındaki ilişkileri canlı tutmak, birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmektir” dedi. Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kenan Tunç, “Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü, Azerbaycan halkının birlik, beraberlik ve vatana bağlılığının göstergesi olarak kabul edilmektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye-Azerbaycan ile ilişkilerinden söz eden Yrd. Doç. Dr. Nesim Yalvarıcı, “Azerbaycan birlik ve beraberliğimizin dünyaya örnek olduğunu belirtmek isterim. Aramızda sorun olmayan yegâne ülkelerden biridir. Bugün Azerbaycan dayanışma günüdür” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sırasında Azerbaycanlı öğrenciler, Azerbaycan tarihi, kültürü, yemekleri, kıyafetleri, gelenek ve görenekleri üzerine bir sunum yaptı. Etkinliğin ardından Azerbaycanlı öğrenciler tarafından bir şiir ve müzik dinletisi düzenlendi.

29.12.2015 – KD