Doğudan Batıya Anadolu’dan Motifler Sergisi Açılıyor

Doğudan Batıya Anadolu’dan Motifler Sergisi Açılıyor
24.10.2023
604
A+
A-

100. yılı onuruna “Doğudan  Batıya  Anadolu’dan Motifler” Sergisi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Sanat Galerisi’nde 30 Ekim 2023 Pazartesi günü, saat 12.00’de açılıyor.

Türk toplulukları tarafından dünya tarihine hediye edilen halı sanatı, M.Ö. 3000’lerden günümüze kadar halen dokunmasına devam edilen sanat eserleri olarak dünyadaki birçok müzede sergilenmektedir. Tarihsel gelişim süreci içinde; konar-göçer Türk topluluklarının soğuk zeminle ve hava koşullarına karşı korunmak için ürettikleri kirkitli dokumalar (kilim, cicim, sumak, halı, tülü), zamanla kültürümüzün bir ifadesi olmuştur.

“Doğudan Batıya Anadolu’dan Motifler” Sergisi’nde Av. Servet Örmen’in çeşitli yörelerden koleksiyonuna kattığı eserler sunulacaktır. Anadolu yörük dokumaları ve söz konusu koleksiyonun oluşturulma süreci hakkında yaptığı kısa bir konuşmanın yapacağı açılışa tüm Sakaryalılar davetlidir. Koleksiyon GTSB Halı Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat Dalı öğrencilerinin desen, kalite ve renk konularındaki araştırmaları için önemli bir belge olma niteliği taşımaktadır.

Av. Servet Örmen’in koleksiyonunda bulunan Anadolu’nun çeşitli yörelerinden toplanan yörük,kirkitli dokumalardan (halı, kilim, cicim) oluşacak sergi; 30 Ekim- 15 Kasım 2023 tarihleri arasında izlenebilir.

 

 

 

 
604 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.