Hafif Sağanak

Doç. Dr. Memiş Çin’de Türk Sanatları Sergisine Katıldı

28.08.2018

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Memiş, Çin’de düzenlenen Türk Sanatları Sergisi’nin açılışına katıldı.

Çin’de, Türkiye Turizm yılı münasebetiyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Şanghay Başkonsolosluğu tarafından 21 Ağustos’ta Şanghay Kütüphanesi’nde Türk Sanatları Sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Aralarında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Memiş’in de bulunduğu sanatçılar, açılış ve serginin gezilmesinin ardından uygulamalı olarak hat, tezhip, minyatür ve ebru gibi geleneksel Türk sanatlarını tanıttı.

Sergi, 29 Ağustos’a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

28.08.2018 – YC