Doç. Dr. Eskiler: “Üniversitemiz Adına Aday Gösterildiğim İçin Çok Gururluyum”

Doç. Dr. Eskiler: “Üniversitemiz Adına Aday Gösterildiğim İçin Çok Gururluyum”
18.11.2022
1.297
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler Sağlık Bilimleri alanında yaptığı çalışmalarla Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödülüne layık görüldü. Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler ile başarı süreci ve gelecek hedefleri hakkında konuştuk.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne (GEBİP) layık görülmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Doç. Dr. Eskiler, ”Üniversitemiz adına aday gösterildiğim için çok gururluyum.” dedi. Doç. Dr. Eskiler Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’a, Rektör Yardımcılarına ve Tıp Fakültesi Dekanına desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

“Kanser Tedavisine Yönelik Yenilikçi Çalışmalar”

2017 yılından beri Sakarya Üniversitesinin destekleri ile Tıp Fakültesi Kanser Hücre Kültürü ve Nanotıp Laboratuvarları’nın kurulmasına öncülük eden Doç. Dr. Eskiler, çeşitli TUBİTAK ve diğer dış kaynaklı projelerin yanı sıra farklı üniversitelerin BAP projeleri ile desteklenen bilimsel araştırmalar kapsamında kanser tedavisine yönelik yenilikçi çalışmalar gerçekleştiriyor. TÜBA GEBİP ödülü için sunmuş olduğu projede gerekli bilgi birikimi ve deneyime sahip olduğunu söyleyen Doç. Dr. Eskiler, gelecekteki çalışmalarında kanser hücrelerinde ilaç direncinin aşılmasına ve kişisel tedavi yaklaşımlarının geliştirilmesine yönelik yenilikçi ilaç formülasyonlarının, tedavi stratejilerinin ve biyobelirteçlerin araştırılmasının temel hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Sağlık alanında yaptığı akademik bilimsel çalışmalarla üniversitemizdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerinden bahseden Doç. Dr. Eskiler, özellikle agresif özellikte ve kötü prognoza sahip triple negatif meme kanseri ve metastatik kastrasyon dirençli prostat kanserinde ilaç direncine neden olan sinyal yolaklarının aktivitesindeki değişimler, klinik faz çalışmaları devam eden ilaç adaylarının moleküler etki düzeyleri ve nanopartiküler ilaç taşıyıcı sistemlerin ve kombin tedavi seçeneklerinin ilaç direncinin aşılmasında terapötik etkinliği üzerine çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Ödülün başvuru şartlarından ve değerlendirme sürecinden bahseden Doç. Dr. Eskiler,  TÜBA-GEBİP ödülüne başvuruların adayların kendileri tarafından yapılabileceği gibi, üniversite Rektörleri ile TÜBA Asli ve Şeref Üyeleri tarafından aday gösterilmek sureti ile de gerçekleştirilebildiğini açıkladı. Doç. Dr. Eskiler, aday gösterildikten sonraki başvuru sürecinde TÜBA tarafından belirlenmiş olan başvuru şartlarının taşınması gerektiğinden bahsederek akademik özgeçmiş, bağımsız bilimsel araştırmacı niteliği ve önerilen proje hakemler tarafından değerlendirildiğini söyledi. Doç. Dr. Eskiler, “Alan Değerlendirme Komitesi tarafından mülakat gerçekleştirildikten sonra,  Akademi Konseyi tarafından GEBİP Ödülü verilecek olan bilim insanları seçilmektedir” dedi.


1.297 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.