Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, SAÜ’ye Geliyor

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, SAÜ’ye Geliyor
06.10.2022
1.460
A+
A-

Sakarya Üniversite İlahiyat Fakültesinin ev sahipliğinde ve Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Müftülüğü ve Yunus Emre Camii Vakfı (YECVA) iş birliğiyle 7-9 Ekim 2022 Cuma, Cumartesi, Pazar günlerinde  “Değişen Dünyada Cami ve Fonksiyonları” konulu uluslararası sempozyum gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sempozyumun 7 Ekim 2002 Cuma günü saat 15:00’te SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan açılış oturumuna katılarak bir konuşma gerçekleştirecek. Aynı oturuma Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve İl Müftüsü Hasan Başiş gibi Sakarya protokolünün önde gelen isimleri de iştirak edecek.

Bir panelin yanı sıra, Camilerin Sosyal Fonksiyonları, Kategorilerine Göre Camiler, Yurtdışında Camiler, Tarihi Süreçte Camiler, Din Görevlileri ve Camiler, Cami Hizmetlerinde İyi Örnekler, İslam Dünyasında Camiler ve Fonksiyonları gibi başlıklar taşıyan 9 oturum ve bir değerlendirme oturumundan oluşacak sempozyumda Türkiye, Filistin, Endonezya, Ürdün, Umman ve Sudanlı katılımcılar tarafından toplam 41 tebliğ sunulacak.

Halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek sempozyum 9 Ekim Pazar akşamı sona erecek. Sempozyumda tarihsel süreç içerisinde toplumsal yapıda meydana gelen değişimlerin cami ve mescitlerin dini ve toplumsal fonksiyonlarında ve bu fonksiyonların icra ediliş biçiminde ne gibi değişimler meydana getirdiğinin tespit edilmesi ve hızla değişen dünyada hizmet alanlarına göre camilerin fonksiyonlarının ihtiyaç ve beklentiler çerçevesinde incelenmesi amaçlanıyor.

Sempozyum programına https://if.sakarya.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.


1.460 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.