Dini İlimlere Giriş Seminerleri Başlıyor

19.10.2015

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından düzenlenen ‘Dini İlimlere Giriş Seminerleri’ 21 Ekim 2015 Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi Camii Külliyesi’ndeki dersliklerde başlayacak.

Alanlarında uzman akademisyenler tarafından verilecek olan seminerler, 19 hafta boyunca devam edecek. Özellikle İlahiyat Fakültesi dışındaki öğrencilerinde katılımının beklendiği seminerlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Program kapsamında belirlenen konular, ilahiyat alanına ilişkin yoğun bilgi aktarımından çok, öğrencilere seminer konularıyla ilgili bakış açısı kazandırma amacı ile hazırlandı. Seminerlerde, konuların aktüel yönünün ağırlıklı olması ve teknik bilgi içermemesi gibi hususlar dikkate alınarak belirlendi.

Seminerlere, isim – soyisim, okul numarası ve fakülte bölüm bilgilerini “myondem@sakarya.edu.tr” adresine e-mail göndererek kayıt olunabilir.

'Dini İlimlere Giriş Seminerleri' Programı

21 Ekim 2015 Hadis ve Sünnetin Önemi ve Kaynak Değeri’ (Doç. Dr. Hayati Yılmaz)

4 Kasım 2015 ‘Kur’an’ı Okumak, Anlamak ve Yaşamak, Kur’an Bizden Ne İster?’ (Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atmaca)

18 Kasım 2015 ‘Kültürümüzde Hadis’ (Doç. Dr. Erdinç Ahatlı)