29.05.2023

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Melike İlerisoy tarafından “Dindarlığın Aile İşlevleri Üzerindeki Etkilerine Yönelik Psikososyal Bir Araştırma” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak düzenlenen programa Sakarya Üniversitesi’nden akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Sunumuna “aile ve dindarlık” konularının psikolojik izdüşümlerini tasvir ederek başlayan İlerisoy, literatürde yer alan araştırma bulgularına atıfta bulunduktan sonra kendi araştırma yöntemi ve bulgularını açıklayarak devam etti. Nihayetinde evlilik ve aile oluşumunda, aile içi şiddeti önlemede, evlilik memnuniyetinde ve ebeyn-çocuk ilişkisi gibi hususlarda dindarlığının pozitif yönde katkıda bulunduğunu ifade eden İlerisoy, bu noktada olumlu değerler üreten dindarlık tarzına dikkat çekti.

Seminer, İlerisoy’un katılımcılardan gelen soruları cevaplamasıyla son buldu.